Tilburg Noord Taekwondo (T.N.T.) is opgericht door Adriaan van Esch en Henk Horsten op 1 mei 1977. Het begon toen Henk les ging geven op uitnodiging van jongerencentrum VIKON in Tilburg Noord. Al spoedig meldden zich zoveel liefhebbers voor het taekwondo aan dat Henk moest uitwijken naar een gemeentelijke gymnastiekzaal gevestigd aan de Donizettistraat. Het grote aantal leerlingen was ook aanleiding voor Henk om aan zijn vaste trainingspartner Adriaan van Esch te vragen of hij ook zijn kennis bij TNT wilde overbrengen. Adriaan en Henk waren toen al zowel Nederlands kampioen sparring als stijl.

Door de jaren heen zijn er vele succesvolle trainers en sporters opgeleid bij TNT.

Enkele successen zijn:

  • Een aantal gediplomeerde trainers en scheidsrechters
  • vele tientallen zwarte banders
  • tientallen personen werden (vaak meerdere malen) Nederlands kampioen, zowel op stijl- alsook op sparringsgebied, vele daarvan hebben met het nationale team successen in het buitenland geboekt
  • op Europese kampioenschappen zijn meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles gewonnen;
  • op Wereldkampioenschappen en Wereldbekerwedstrijden werden meerdere medailles gewonnen;
  • Er zijn twee sporters naar de Olympische spelen afgevaardigd
    (Virginia Lourens en Tommy Mollet)
  • Duizenden recreatieve sporters die plezier en gezelligheid vonden bij TNT.

Tot op de dag van vandaag beleven vele sporters plezier in de taekwondo sport. Zowel recreatief als op wedstrijdgebied.

Persoonlijke noot:

Taekwondo is een geweldige sport. Het is een sport die iedereen op zijn of haar eigen manier kan beoefenen. Het is belangrijk steeds voor ogen te houden dat sportbeoefening een stuk ontspanning en plezier moet brengen. Naast deze twee aspecten heeft het taekwondo mij persoonlijk veel meer gegeven, zoals respect voor mensen, vriendschap, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Ik hoop dat alle taekwondoka’s, en met name onze TNT’ers, ook veel “meekrijgen” van het taekwondo. Ik wens jullie veel succes bij het beoefenen van de taekwondosport!